Zajímavosti a články
nejen ze světa IT

Publikováno 10. 9. 2020

GFI SOFTWARE nabízí novou generaci zařízení KERIO CONTROL

Společnost GFI Software, dodavatel řešení bezpečnosti v podnikových sítích, uvedla novou sérii hardwarových zařízení Kerio Control, které nabízejí až čtyřnásobně více paměti a umožňují splnit aktuální požadavky zákazníků na provoz a zabezpečení firemních sítích. Nová generace boxů Kerio Control, která nahrazují stávající zařízení, jsou již od 3.9.2020 dostupná zákazníkům. Hlavními změnami v nových zařízeních Kerio Control jsou: […]

Publikováno 4. 6. 2019

Náš zákazník CPOS spoléhá na Kerio Connect a Kerio Control při ochraně svého digitalizovaného podnikání

S cílem posílit integritu lokální sítě firmy a snížit rizika případných kybernetických incidentů nasadila společnost COMES, spol. s r.o., u svého partnera českého výrobce a dodavatele ocelových konstrukcí, komunikační a bezpečnostní produkty Kerio Connect a Kerio Control. Uživatelé tak získali přístup k poště z mobilních zařízení, firemní síť chrání výkonnější firewall a bezpečná VPN připojení. […]

Publikováno 30. 10. 2018

GDPR a likvidace dat

GDPR neboli Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU)2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a volném pohybu těchto údajů je legislativa, která platí od 25. 5. 2018. Nařízení přináší mnoho povinností pro firmy i instituce. Jedním z práv fyzických osob je smazání osobních údajů z firemních záznamů (právo být zapomenut)...

Publikováno 24. 4. 2018

Zrychlete vaše PC s technologií Intel® Optane Memory

Technologie Intel® Optane Memory zvyšuje rychlost počítačového systému bez nutnosti mít v počítači výhradně velmi rychlé SSD jednotky. V zájmu rychlosti systému tak nemusíte nahradit jeho klasickou velmi levnou paměťovou kapacitu (pevné disky s velkou datovou kapacitou) za hbité, ale kapacitně nedostačující SSD. Díky tomu, že systém Intel® Optane využívá úzké spolupráce s procesory sedmé […]

#hastag  

#tag  

Publikováno 6. 2. 2018

Je Vaše internetová doména důvěryhodná?

Zajistit důvěryhodnost Vaší HTTP domény jde nejsnadněji přes tzv. SSL certifikát. SSL certifikát je otevřený protokol, který zabezpečuje datový přenos v rámci internetu mezi serverem s webovou prezentací a prohlížečem. Takovou internetovou doménu poznáte, tak že začíná zkatkou HTTPS

#hastag  

#tag  

Publikováno 27. 9. 2017

Outsourcing IT v novém kabátu

Rádi bychom Vám představili novou stránku zaměřující se na službu Outsourcing IT.

Publikováno 29. 8. 2017

ALVAO Asset Management – evidujte, co potřebujete

ALVAO Asset Management je informační systém, který vám zajistí dokonalý přehled o hardwarové a softwarové situaci v celé vaší organizaci a všech pobočkách.

Publikováno 20. 7. 2017

Nenechte hromy a blesky narušit Vaši práci

Léto s sebou přináší kromě tropických teplot také časté bouřky a s nimi blesky, které přináší značná rizika. Takový dobře mířený blesk může jednoduše vyhodit proud v celé kanceláři a způsobit nečekané ztráty.

Publikováno 20. 6. 2017

Nejlepší ochrana proti kryptovirům?

Události posledních týdnů a způsobené mediální šílenství ohledně zašifrovaných počítačů velkých světových organizací a firem přináší pro každého uživatel IT spousty otázek.

Publikováno 30. 5. 2017

Konec podpory Office 2007

Chtěli bychom Vás informovat o blížícím se ukončení podpory sady kancelářských aplikací Office 2007.

Publikováno 30. 1. 2017

Zabezpečte své podnikání. Vyzkoušejte si Kerio Control zdarma.

Kerio Control je špičkové bezpečnostní řešení pro malé a středně velké firmy a my jsme hrdí na to, že jsme oficiálním obchodním partnerem Kerio a můžeme Vám toto řešení poskytnout. 

Publikováno 10. 11. 2016

COMES,spol. s r.o. – již 25 let s vámi

Protože čas opravdu letí, dočkala se letos v květnu i naše společnost krásných 25 let od svého založení. Každé výročí je třeba oslavit, zavzpomínat na uplynulá léta a setkat se i jinak, než jen pracovně.

Publikováno 26. 10. 2016

BEZPEČNÁ MECHANICKÁ LIKVIDACE DAT Z HDD

Velmi málo uživatelů PC si při své práci uvědomuje určitou „nedokonalost“ operačního systému při mazání dat. Pokud se soubor, či adresář smaže standardním příkazem, data sice zdánlivě zmizí, ale ve skutečnosti jsou stále na disku přítomna.

Publikováno 26. 9. 2016

Hosting Kerio Connect

Rádi bychom Vám představili naši službu Hosting Kerio Connect, která poskytuje podnikový e-mail, sdílené kalendáře a kontakty, videokonference a mnoho dalších funkcí – a to ve formě hostované cloudové služby založené na technologii Kerio Connect.

Publikováno 15. 8. 2016

Comes Cloud Backup

Comes Cloud Backup je služba umožňující sekundární zálohování vašich dat do vzdálené lokality. Jedná se o jednoduché a cenově úsporné řešení zálohování, které rozšiřuje vyzkoušené a prověřené místní nástroje.

Publikováno 23. 6. 2016

Office 365 – otázky a odpovědi

Office 365 je balíček služeb a kancelářského softwaru, který je poskytován firmou Microsoft na bázi ročního nebo měsíčního předplatného.

Publikováno 25. 5. 2016

Zálohovací software a služby

Poskytujeme oficiální licence profesionálních zálohovacích programů a služby spojené se zálohováním firemních dat. Jsme distributorem zálohovacích nástrojů Altaro Hyper-V Backup, Iperius Backup a BackupAssist.

Publikováno 9. 6. 2015

IT bezpečnost v malých firmách

Jak snadno zlepšit IT bezpečnost v malých firmách ve třech jednoduchých krocích.

Publikováno 15. 5. 2015

Zase mi nefunguje počítač

Realita, se kterou se v současnosti potkává mnoho uživatelů informačních technologií v zaměstnání i v soukromí. Stres z vědomí, že zase bude něco v nepořádku, se stále stupňuje.